Wibrand van Norel (13-10-1972) werd geboren in een gezin waarin zijn vader al volop actief was met muziek en met name met het slagwerk. Vanuit deze situatie was het eigenlijk logisch dat hijzelf ook met slagwerk in aanraking kwam, solistenconcoursen ging doen, en vervolgens op het conservatorium terecht kwam, waar hij in 1997 aftudeerde.

Tijdens zijn studie klassiek slagwerk bleef de interesse voor de amateur slagwerksector altijd sterk aanwezig, en na uitstapjes bij diverse beroepsorkesten en ensembles kwam de tijd dat de definitieve keuze ging vallen richting de mars en podium gerichte slagwerkensembles. Met name Excelsior OostendorpCrescendo Harderwijk waren de ‘aanstichters’ van de grote interesse. Bij het slagwerkensemble van Elspeets Fanfare Korps kon Wibrand zijn dromen echt waar gaan maken. Grote projecten kwamen voorbij en de ‘eigenzinnige naam’ werd gevestigd. Het jeugdbeleid wat met name in Elspeet werd gevoerd leidde tot de situatie dat Wibrand zelf composities ging schrijven om aan de ‘jeugdige’ vraag te kunnen voldoen. Hieruit volgde een groot aantal composities die met name gericht zijn op de podiumwedstrijden zoals we die kennen in Nederland.

In 2002 studeerde Wibrand opnieuw af aan het conservatorium voor het hoofdvak directie HaFaBra. (blaasorkesten). Met dit diploma ging hij zich naast slagwerk ook op de blaasmuziek richten. Momenteel is hij werkzaam bij een drietal verenigingen; Slagwerkensemble Elspeets Fanfare, Fanfare Orkest ‘de Harmonie’ Vroomshoop en slagwerkensemble KAMV te Amersfoort en uiteraard T.O.G. `t Harde. Een baan op de muziekschool in Harderwijk samen met allerhande ‘freelance’ activiteiten maken de week vol.