‘T HARDE – Na ruim 5 jaar dirigent te zijn geweest van Christelijke Muziekvereniging TOG ’t Harde heeft dirigent Wibrand van Norel besloten te stoppen als dirigent van het A-orkest. Per 1 juli 2016 is Wibrand verbonden aan Stichting Cultuurkust te Harderwijk in de rol van coördinator Muziek.

Toen in 2010 er een vacature ontstond voor dirigent van het A-orkest van TOG ’t Harde werd Wibrand bereid gevonden als interim-dirigent. Toen de beslissing in het traject voor een nieuwe dirigent naderde, bleek de oplossing al enige weken voor het orkest te staan en werd Wibrand benoemd tot nieuwe dirigent van TOG ’t Harde.

In de periode onder zijn leiding heeft het orkest prachtige concerten gegeven en mooie prijzen gewonnen. Zo werd in 2011 een grandioos praiseconcert gegeven. In 2013 opende TOG het jaar met het concert ‘The Voice of Music’ onder anderen met medewerking van Brassband Rijnmond.
Daarnaast leidde Wibrand het orkest 2 keer naar het kampioenschap in de basisklasse van het Noord-Veluws Muziekverband en werden verschillende eerste prijzen gewonnen op concoursen.

Als bestuur en leden willen we Wibrand van Norel hartelijk bedanken voor de jaren dat hij ons geleid heeft. Daarnaast wensen we hem alle goeds toe in zijn verdere carrière.

Inmiddels is het bestuur druk bezig een interim-dirigent te zoeken voor de komende periode. Tijdens die periode zal de zoektocht naar een nieuwe dirigent worden gestart.

Laat een reactie achter