Op zaterdagavond 8 december verzorgde T.O.G. ’t Harde in samenwerking met het Interkerkelijk Gemengd Koor ’t Harde e.o. een kerstconcert in de Maranathakerk op ’t Harde. Na een korte opening werd het concert geopend met samenzang. Nadien volgde een afwisseld programma met fanfare en koormuziek. Vaste pianist Wim Kanis gaf een prachtige pianoimprovisatie ten gehore.

Cees Kleyer zingt het Gregoriaanse intro van Introitus voor Kerst begeleid door Gerrit van Hoorn op euphonium

Cees Kleyer zingt het Gregoriaanse intro van Introïtus voor Kerst begeleid door Gerrit van Hoorn op euphonium

Lid van het orkest Cees Kleyer liet ook horen dat hij niet alleen prachtig kon spelen, maar daarnaast ook beschikt over een prachtige tenorstem tijdens het intro van Introïtus voor Kerst. Ondersteund door euphoniumist Gerrit van Hoorn zong hij een Gregoriaans intro.

Een bezoeker van het concert schreef de volgende recensie:

“Op zaterdag 8 december werd in de Maranathakerk in ’t Harde een Kerstconcert gegeven door het Interkerkelijk Gemengd Koor ’t Harde e.o. onder leiding van dirigent Bert Gelderman en Muziekvereniging Tot Ons Genoegen met dirigent W. van Norel. Verder werd medewerking verleend door pianist/organist Wim Kanis en een fluitiste (red. Carien Merema) en trompettiste (red. Rianne van der Heide).

Het programma was afwisselend met samenzang en koorzang, TOG speelde kerstmelodieën en Wim Kanis speelde een sprankelende kerstfantasie op de piano. Van de gezongen liederen vielen vooral op: De wereld lag verzonken; Loof de Koning en De Morgenster. Ondanks de mindere akoustiek kwam het koor toch welluidend te voorschijn. Opvallend was de afwisseling tussen de zang van de heren en de dames met tegelijkertijd verschillende melodieën.

Ook TOG liet zich niet onbetuigd en speelde de sterren van de hemel. Aan het begin van de avond speelden zij een fraaie kerstintro en naderhand kon men genieten van kerstmelodieën verwerkt in composities zoals In the Bleak Midwinter; Christmas Night en The Spirit of Christmas. Tezamen met het koor werd de IntroÏtus voor Kerst van Jacob de Haan uitgevoerd, waarbij één der leden van TOG de solo fraai naar voren bracht.

Met een gezamenlijk gezongen en gespeeld “Ere zij God”werd het Kerstconcert indrukwekkend besloten.” – Annette Essers

Laat een reactie achter