
Dit idee is ontstaan omdat in 2021 2 leden van onze vereniging zijn overleden. Beide leden waren erg belangrijk voor onze vereniging.
Dhr. Wim van Putten, Wim was erelid, en was vanaf 1945 betrokken bij onze vereniging, in zijn muzikale leven heeft hij erg veel voor onze vereniging betekend. Hij was een geliefd man, vader en opa, Dirigent, organist en speelde bij onze vereniging op de cornet, ook nam hij het dirigeerstokje wel eens over, als onze dirigent uitviel.
Dhr. Edwin van der Kolk, Edwin was een innemend lid, die rustig, trouw en zeer kundig de eerste bugelpartij voor zijn rekening nam en soms ook de muzikale leiding had, en daar waar nodig altijd klaar stond om medemuzikanten van advies te dienen.
We hebben het een gedachtenis concert genoemd. Het valt samen in het weekend van de Eeuwigheidszondag 2022, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, waarbij bij veel gemeenten, de leden worden herdacht die dat kerkelijk jaar zijn overleden.
Samen met zangeres Marjolein Oosterloo, organist Jorrit Woudt en trompettist Maurice van Dijk, hebben we een gevarieerd programma samengesteld.
U bent daarom van harte uitgenodigd om zaterdagavond 19.30 uur te komen luisteren.
Locatie: MaranathaKerk, Bovendwarsweg 2C, ` t Harde.
Flyer downloaden? Klik hier

Herinneringen in het licht wordt door een regionale werkgroep voor de derde keer georganiseerd en wel op woensdag 9 november. De werkgroep verwacht in het najaar niet geheel corona-vrij te zijn, maar er is gelukkig voldoende mogelijkheid om een herdenkingsavond op een veilige manier te organiseren. Ze vraagt van deelnemers om voldoende afstand te houden tot elkaar en om thuis te blijven bij klachten.
Deelnemers kunnen hun wandeling langs de verlichte paden starten tussen 18.30 uur en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en starten kan op ieder willekeurig moment. Mensen kunnen zelfstandig of onder begeleiding in kleine groepjes een wandeling maken over de begraafplaats. Tijdens de wandeling staat men op verschillende momenten stil om te kijken, te luisteren of deel te nemen aan een kleinschalige activiteit. Na afloop is er gelegenheid een kop koffie of thee te drinken in de aula. Er is een luisterend oor voor degene die nog even wil napraten. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Herinneringen in het licht is bedoeld voor iedereen die een dierbaar iemand moet missen. Het maakt niet uit of het overlijden lang of kortgeleden is. Deelnemen kan zeker ook als een geliefde op een andere plaats is begraven of gecremeerd. Neem gerust iemand mee!
Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie kan via e-mail contact worden opgenomen met Nella Kamstra:
CMV-TOG zal op deze avond ook aanwezig zijn, een aantal koralen blazen tijdens de lichtjes wandeling. Woensdag 9 november.


Mayra Romijnders, 12.5 jaar lid
Sebus Bosch, 40 jaar lid.
De penningmeester heeft ze beiden in het zonnetje gezet, voorzien van een mooi speldje, oorkonde en een bos bloemen.
Namens de hele vereniging willen wij jullie van harte feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

gegeven.
Dit concert werd gehouden in het MFC Aperloo te `t Harde.
Voor onze verenging was dit, het eerste concert sinds de corona periode, waar we aan mee hebben gewerkt in onze eigen dorp.
Aangezien we een korte voorbereiding hadden, hebben we samen met onze dirigente Lydia Berends een 4 tal nummers ingestudeerd.
1) Song of Liberation: Jacob de Haan.
2) Cardigan Bay: Jacob de Haan.
3) Deep Harmony: arr; Menno Haantjes.
4) Free World Fantasy: Jacob de Haan
Onze dirigente was op het moment van het concert ziek. Dirigent Adriaan Bruinink heeft ons deze avond begeleid.
Het was een zeer geslaagde avond en een fijn samenspel tussen de koren en onze muziekvereniging.
Gezamenlijk hebben we de avond afgesloten met het Wilhelmus, waarna we als toegift de mars Holland Jubelt hebben gespeeld.
We hebben een zeer geslaagde avond gehad en hopen dat er nog vele zullen volgen.
Op vrijdag 8 april heeft Christelijke Muziekver. TOG `t Harde meegedaan met het ONFK te Drachten.
Het ONFK is een Open Nederlands Fanfare kampioenschap.
Voor het eerst sinds jaren heeft onze vereniging weer meegedaan met een wedstrijd. Met de sporen na corona achter ons , waren we als vereniging toe aan een uitdaging.
En samen met onze dirigente Lydia Berends zijn we aan de gang gegaan met het verplichte werk Cardigan Bay, geschreven door Jacob de Haan.
We kwamen uit in de 5e divisie.
Het juryteam van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen bestond uit de volgende leden; Jouke Hoekstra, Luuk Tuinstra en Harrie Janssen.
Als voorbereiding op dit ONFK hebben we een studiedag gehad samen met onze buurtvereniging, het Fanfarecorps Excelsior uit Putten, o.l.v Adriaan Bruinink.
We hebben heel veel plezier gehad in het samen muziek maken en de voorbereiding naar het ONFK toe.
We hebben een mooi juryverslag ontvangen, waar we in de toekomst mee kunnen werken, en we zijn erg blij dat we dit samen als vereniging hebben kunnen doen.

De ONFK vinden plaats in vijf divisies:
5e divisie
4e divisie
3e divisie
2e divisie
1e divisie
Elke divisie heeft een eigen verplicht werk toegewezen gekregen.
Het kampioenschap is verdeeld over 2 dagen en geschiedt per divisie op basis van loting.
Wij doen mee op vrijdag 8 april.
Wij doen voor het eerst sinds jaren weer mee met een ONFK.
We komen uit in de 5e divisie.
Ons verplichte werk is: Cardigan Bay van Jacob de Haan,
We hebben met veel plezier hier aan toe gewerkt, samen met Fanfarekorps Excelsior uit Putten nog een studie dag voorbereid.
hieronder achtergrondinformatie over het stuk.
5e divisie – Cardigan Bay – Jacob de Haan
Het werk Cardigan Bay is een opdracht van de stichting Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen voor haar evenement in 2022. Het is een prachtige kleurrijke compositie geworden en zeer goed speelbaar voor orkesten uit die divisie, zelfs als de bezetting niet geheel compleet is. Het werk is opgedragen aan zijn broer Jan ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag in 2021.
Aan de westelijke kust van Wales ligt Cardigan Bay, in een grote inham van de Ierse Zee. Aan deze baai ligt de kuststad Aberystwyth, waarnaar de bekende hymne genoemd is en waarop deze compositie gebaseerd is. De hymne was in 1876 gecomponeerd door Joseph Parry, destijds professor en hoofd van de afdeling nieuwe muziek van de University College Wales. Aberystwyth was altijd Jacob de Haan’s favoriete hymne uit de 120 Hymns for Brass Band. Hij leerde deze, en nog veel meer hymnes kennen in de periode dat hij als tiener in de brassband van zijn woonplaats Heerenveen ging spelen onder leiding van zijn broer Jan. Cardigan Bay is een afwisselende compositie, die bestaat uit 3 in elkaar overgaande delen. In die 3 delen wordt het thema van Aberystwyth op verschillende manieren verwerkt. In de feestelijke inleiding horen we de kerkklokken van Aberystwyth. Hierna volgt de hymne, die in verschillende klankkleuren wordt voorgesteld. Vervolgens klinkt een snel gedeelte met een karakteristieke krachtige ritmiek, waarin het opwaartse beginmotief van de hymne als rode draad fungeert. In het langzame tussendeel staat een trompet/cornet-solo centraal die de melodie van de hymne ritmisch en melodisch varieert en in majeur klinkt. Dit expressieve deel gaat over in een marstempo, waarin wederom het beginmotief van de hymne zich manifesteert, maar nu eveneens in majeur. De compositie wordt ceremonieel en feestelijk afgesloten met een Marcia Cantabile waarvan het thema een variant is van de hymne.
{facebook}https://www.facebook.com/onfknl/videos/389604889674932/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C{/facebook}